معرفی "باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان" و "مرکز رشد واحدهای فناور" واحد تهران جنوب به عنوان دو ساختار برگزیده در دومین جشنواره فرهیختگان

۳۰ تیر ۱۳۹۳ | ۰۴:۳۰ کد خبر : ۷۴۳۲ پژوهشی اخبار پژوهشگران جوان اخبار مرکز رشد
دومین جشنواره فرهیختگان در تاریخ 31 اردیبهشت ماه 93 مقارن با سی و دومین سالروز تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی در سازمان مرکزی دانشگاه (سایت پونک) برگزار شد. در این جشنواره که با حضور شخصیت های سیاسی، علمی و فرهنگی کشور برگزار می شود، 2 برگ زرین دیگر به افتخارات معاونت پژوهشی واحد تهران جنوب افزوده شد.

دومین جشنواره فرهیختگان در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه ۹۳ مقارن با سی و دومین سالروز تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی در سازمان مرکزی دانشگاه (سایت پونک) برگزار شد.

در این جشنواره که با حضور شخصیت های سیاسی، علمی و فرهنگی کشور برگزار می شود، ۲ برگ زرین دیگر به افتخارات معاونت پژوهشی واحد تهران جنوب افزوده شد.

باشگاه پژوهشگران جوان ونخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب به منظور حمایت، تقویت و راهنمایی استعدادهای جوان در سال ۱۳۷۷ تأسیس گردید. این باشگاه در حال حاضر با داشتن ۱۵۰ نفر عضو فعال، ۲۴ نفر عضو استعدادهای درخشان، ۲۳ طرح پژوهشی در حال اجراء، ۲۱ طرح پژوهشی خاتمه یافته، ۷۸ فقره ثبت اختراع، ۲۵۹ عدد مقالات علمی ( ISC ، ISI ، علمی پژوهشی، علمی ترویجی، کنفرانس های داخلی و خارجی)، برگزاری دو همایش ملی، برگزاری انواع سمینارها، کارگاه های آموزشی و مسابقات علمی و فرهنگی همواره پیشرو باشگاه‌های پژوهشگران جوان و نخبگان کشور بوده است.

از آنجا که توجه به اقتصاد دانش‌بنیان سرلوحه برنامه‌های باشگاه تهران جنوب است، از این حیث در جهت ایجاد شرکت های دانش بنیان از اعضای باشگاه پژوهشگران جوان حمایت می کند و در حال حاضر اعضای این باشگاه موفق به تأسیس ۵ شرکت دانش بنیان و واحد فناور شده‌اند که دو واحد فناور در مرکز رشد واحدهای فناور واحد تهران جنوب، یک شرکت دانش بنیان در پارک فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یک شرکت دانش بنیان نوپا در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه شهید بهشتی و یک واحد فناور که پس از گذراندن ۲ سال دوره اولیه در مرکز رشد دانشگاه الزهرا هم اکنون به صورت مستقل فعالیت می کند.این باشگاه با برگزاری هم‌اندیشی نخبگان خود در محل مرکز رشد، موجبات آشنایی و ارتباط سایر اعضا با این مرکز را فراهم کرده و زمینه‌ساز علاقمندی تعداد بیشتری از اعضاء به تأسیس شرکت‌های دانش‌بنیان شده است. همچنین در راستای اهمیت راه‌اندازی قطب‌های پژوهشی در دانشگاه آزاد اسلامی، تدوین آیین‌نامه قطب‌های علمی باشگاه نیز توسط رئیس باشگاه تهران جنوب، دکتر فرانک فیضی انجام گرفته است.

لازم به ذکر است دکتر فیضی استادیار پایه ۱۴، دارای مدرک دکتری زمین شناسی اقتصادی و عضو هیأت علمی گروه مهندسی معدن واحد تهران جنوب است که در ۲۵ سالگی به عنوان کم‌سن‌ترین عضو هیأت علمی دانشگاه و اولین بانوی فارغ‌‌التحصیل دکتری در رشته خود شناخته شد. راهنمایی بیش از سی عنوان پایان نامه و سمینار دوره ارشد و چاپ بیش از پنجاه عنوان مقاله در مجلات و کنفرانس های معتبر داخلی و خارجی در کارنامه دکتر فیضی قرار دارد.

مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب نیز با عنایت به توان علمی استادان و استعداد بالقوه دانشجویان این واحد دانشگاهی و با هدف تجاری‌سازی دستاوردهای تحقیقاتی و ایجاد کسب و کارهای کوچک، در سال ۱۳۸۶ تأسیس شد. در این راستا طرح توجیهی مرکز رشد با توجه به قوانین موضوعه دانشگاه و تجارب سایر دانشگاه های معتبر تنظیم شد که پس از اخذ تائیدیه شورای سیاستگذاری و راهبردی مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی موفق به دریافت موافقت اولیه راه اندازی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گردید.در حال حاضر یکی از ساختمان های این واحد دانشگاهی در خیابان کارگر شمالی با مساحتی بالغ بر ۷۰۰ متر مربع به این امر اختصاص یافته است. تعداد شرکت های مستقر در این مرکز ۷ شرکت فناور است و این مرکز آمادگی خود را برای جذب شرکت‌های با ایده‌های جدید با اولویت تجاری‌سازی فناوری اعلام می‌دارد. از جمله الزاماتی که در پذیرش طرح تجاری ارائه شده به مرکز مد نظر قرار می گیرند. می‌توان به داشتن وضعیت حقوقی مشخص به صورت شرکت، دارا بودن برنامه کاری سه ساله واقع بینانه، فعالیت فناورانه در حوزه‌های کاری مورد توجه مرکز و بهره‌مندی از تیم تخصصی مناسب اشاره کرد.

علاقمندان می‌توانند برای آگاهی بیشتر از قوانین و جزئیات مربوط به مراحل حضور در مرکز به سایت اینترنتی مرکز به آدرس http://roshd.azad.ac.ir مراجعه فرمایند.

طرح‌های عمده در دست اجرا و برنامه‌های آتی مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب عبارتند از:

· اخذ مجوز اصولی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

· ایجاد بستر مناسب برای دستیابی به اهداف اقتصاد دانش بنیان

· هدایت شرکت‌های حائز شرایط برای اخذ مجوز دانش بنیان و ترغیب طرح‌های درآمدزا به شراکت با دانشگاه

· فضا سازی فیزیکی برای جذب شرکت‌های جدید

ایجاد دفتر کار مجازی برای شرکت‌ها جهت کاهش نیاز به فضای فیزیکی

· همکاری با قطب‌ها یا مراکز تحقیقاتی واحد برای هم‌افزایی پتانسیل‌های بالقوه و تبدیل به درآمد

· تعامل با باشگاه پژوهشگران جوان ونخبگان جهت جذب استعدادهای برتر با ایده‌های درآمدزا

· بسترسازی ارائه تسهیلات به شرکت‌های مستقر و بهره‌مندی آنان از سایر حمایت‌های پیش‌بینی شده در قانون

· کمک به بازاریابی محصولات و خدمات شرکت‌های مستقر

· مشاوره عمومی وتخصصی به شرکت‌ها در خصوص بیمه، مالیات، گمرک، بازاریابی و فروش

· ایجاد سیستم پایش، عارضه‌یابی و هدایت مستمر شرکت‌های مستقر

دکتر فرزاد جعفرکاظمی، مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب و عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک از اولین فارغ التحصیلان دانشکده فنی این دانشگاه است. از فعالیت های علمی ایشان می توان به ایجاد یک شرکت دانش بنیان با مجوز معاونت فناوری ریاست جمهوری، راه اندازه آزمایشگاه تحقیقاتی انرژی خورشیدی در دانشگاه، چاپ دو کتاب آموزشی و یک نرم افزار آموزشی مالتی مدیا، انتشار ۲۷ مقاله علمی در نشریات معتبر علمی، ارائه ۲۷ مقاله در کنفرانس های داخلی، ارائه ۱۱ مقاله در کنفرانس های خارجی، اتمام چهار طرح پژوهشی و سردبیری مجله پژوهش و کاربرد در مکانیک اشاره کرد.