طرح تحقیقاتی ساماندهی فضایی حاشیه کلان شهرها

۲۶ تیر ۱۳۹۶ | ۱۳:۲۰ کد خبر : ۱۱۹۵۶ دانشکده ها رویدادهای واحد
توسط جمعی از استادان و دانش آموختگان رشته مهندسی معماری دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب مورد مطالعه قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، جمعی از دانش آموختگان رشته مهندسی معماری دانشکده هنر و معماری واحد تهران جنوب دانشگاه آزاد اسلامی به همراه استادان متخصص و فعال در حوزه های معماری، عمران و شهرسازی کار تحقیقاتی را با موضوع ساماندهی فضایی زیستگاه های نابسامان با محوریت پایان نامه پژوهشی در کلانشهرها آغاز کرده و حاشیه کلانشهر تهران را به عنوان گزینه ای برای شروع این فرایند، مورد مطالعه قرار داده اند.

برپایه این گزارش، سهیل قندیلی کارشناس ارشد طراحی شهری – زمینه محور از دانشگاه AA لندن، کارشناسی ارشد مهندسی معماری و شهرسازی از دانشگاه شهید بهشتی، مدیر، موسس، طراح استودیو ری و مدرس دانشگاه به عنوان استاد راهنما و سرپرست این گروه تحقیقاتی هدف از تشکیل این گروه را برخورد واقعی (Realistic Touch) با موضوعات، استفاده از دانش در کنار بهره گیری از تجربه، مواجهه با مسائل واقعی، توسعه شیوه های برخورد و سعی در کسب توانایی ها و دانش معماری دانست.

ندا بلانیان مدیر گروه دانشکده هنر و معماری واحد تهران جنوب بیان داشت: زندگی در مناطق محروم و زاغه نشینی در حاشیه کلان شهر ها، موضوعیست که بطور مستقیم به ضعف در کیفیت فضاهای زندگی اشاره دارد. سکونت گاه های غیر رسمی، محرومیت در روستا ها و مناطق حاشیه ای و کمبود های مناطق آسیب دیده در طول زمان، به لایه های پنهان شهرها تبدیل شده که زمینه ای برای شکل گیری و بروز معضلات فراوان است.

وی اشاره کرد: اهمیت به وضعیت اراضی زراعی اطراف شهر ها و اسکان کشاورزان و فعالان و کارگران فصلی و دایمی، مسکن، گسترش و توسعه نامتعادل شهر و شهرنشینی از موضوعاتی است که گروه آر.تی با بررسی و تحلیل و مطالعه آنها سعی در بهبود وضعیت مسکن حاشیه نشینان، طراحی و اجرای الگویی در جهت توانمند سازی محرومان و توسعه فضاهای مطلوب در حاشیه کلانشهر ها دارد.

استاد واحد تهران جنوب گفت: کیفیت نامطلوب محیط زندگی، نابسامانی فضاهای موجود و کمبود توجه به نیاز های انسانی در این لایه های از یاد رفته همواره دغدغه بسیاری از نهاد ها و افراد خیرخواه بوده است که به نظر میرسد غیر هدفمند بودن فعالیت های موجود و فاصله گرفتن حرفه معماری در حل این معضلات در کنار هدر رفت منابع و ظرفیت ها، نتوانسته پاسخ کارامدی برای بهبود این شرایط ارائه کند.

آموزش تجربی از طریق برخورد حرفه ای، فرایندی پیشرو در جهت تربیت نیروی کارامد است. این گروه با محوریت پژوهش، کار گروهی و روش شناسیِ پیشبرد مسائل گوناگون همواره در راستای یادگیری، تمرین، خودسازی و آماده سازی برای ورود به حوزه حرفه گام برمی دارد.

سرپرست گروه آر.تی، امکان استفاده از ظرفیت های موجود در پایان نامه ها و دانشگاه ها، تلاش برای بهبود کیفیت زندگی مردمی، ایجاد الگوی قابل گسترش برای ساماندهی مناطق محروم، جریان سازی، انتشار گزارش های چند منظوره در رسانه، بهینه سازی استفاده از منابع، نیروها و ظرفیت هایی مانند فعالیت های جهادی، جذب و استفاده از نیروهای متخصص و مردمی را از اهداف و ویژگی های این طرح بیان کرد.